Pakkauskierrätys tehtiin tutuksi valtakunnallisella kampanjalla
case

Pakkauskierrätys tehtiin tutuksi valtakunnallisella kampanjalla

Asiakas Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomalaiset ovat ahkeria kierrättäjiä. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy tarjoaa kuluttajille Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Pakkausjätteen oikeaoppisessa lajittelussa havaittiin haasteita – kuinka se voitaisiin tehdä suomalaisille tutummaksi ja helpommin lähestyttäväksi?

 

Drum suunnitteli ja toteutti Ringille valtakunnallisen kampanjan, jonka tavoitteena oli lisätä kotitalouksien tietoisuutta pakkausmateriaalien lajittelusta, keräyksestä ja kierrätyksestä sekä nostaa Rinki-ekopisteissä kerättävän pakkausjätteen määrää ja laatua. Ennen kampanjan suunnittelua Rinki teetti tutkimuksen*, jolla selvitettiin kansalaisten tietoja pakkauskierrätykseen liittyen.

Toteutuksessa lähdettiin liikkeelle pääviestien määrittelystä:

  1. Avainsana: pakkaus. Kyse on pakkausten kierrättämisestä.
  2. Pikaohje lajitteluun: Jos kyseessä on pakkaus ja se on kartonkia, lasia, metallia tai muovia, sen voi viedä Rinki-ekopisteeseen kierrätettäväksi.
  3. Tuotteen ostaminen vs. pakkauksen palauttaminen – pakkaus on helppo palauttaa kierrätykseen kauppareissun yhteydessä.

Viestien sanansaattajana toimi kampanjan keulahahmo, jota nähtiin ja kuultiin neljän viikon ajan kampanjavideoilla, radiospoteissa, ulkomainoksissa sekä somesisällöissä ja omilla verkkosivuilla. Lisäksi kampanjaa tuettiin mediaviestinnällä ja kauppakeskusyhteistyöllä.

Entä tulokset? Kampanjalla tavoitettiin somessa 1,2 miljoonaa uniikkia katsojaa ja televisiossa 1,8 miljoonaa suomalaista. Radiolla tavoitettiin noin 740 000 kuulijaa. Verkkosivuston kävijämäärä kasvoi kampanjan aikana merkittävästi, ja etenkin liikenne sosiaalisesta mediasta kasvoi kohisten.

 

* Taloustutkimus 3/2017. N=1025, valtakunnallisesti (pl. Ahvenanmaa) edustava otos 15–79-vuotiaita suomalaisia.

1,2 miljoonaa
Uniikkia näyttöä
kampanjan somevideoille
1,8 miljoonaa
Katsojaa
televisiossa
740 000
Kuulijaa
radiossa
Mikko

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Mikko Koivulehto

Puh. +358 40 555 1313

mikko.koivulehto@drum.fi

Millaista referenssiä etsit?

Olemme koonneet nettiin vain muutamia esimerkkejä töistämme. Jos haluat kuulla lisää tietyn toimialan tai viestinnän alueen kokemuksestamme, kutsu meidät kylään!