Liekeissä Rakelista?
Mitä mietimme

Liekeissä Rakelista?

12.01.16
Drumin toimitusjohtaja Maija kertoo, mikä Snapchatissa viehättää.

Rakel Liekki kertoo Snapchatissa muutaman sekunnin videopätkissä tekemisistään ja erityisesti työtekemisistään.

Ketä kiinnostaa? Esimerkiksi minua, keski-iän kynnyksen jo vuosia sitten ohittanutta. Myönnän, olen keskivertoa viestintävalveutuneempi ja uutisaddiktimpi. Mutta ei ehkä siksi, vaan ehkä ennemmin siitä huolimatta, jaksan katsella ja kuunnella Rakelia.

Mikä Rakelin snäpeissä sitten kiinnostaa? Päällimmäisenä kiinnostava tyyppi, täysin ajassa (lähes reaaliajassa) olevat asiat sekä ainutlaatuinen näkökulma, mitä ei mistään muualta voi saada, lisäksi helppous, visuaalisuus ja maanläheisyys. Tunne siitä, että nämä videot olisi voinut tehdä kuka tahansa meistä.

Sosiaalinen media saa monet kiehumaan. Usein on syytäkin. Mutta some on ja pysyy keskuudessamme eri muodoissaan. Se tulee olemaan myös osana yritysten ja yhteisöjen virallista viestintää, vaikka epäviralliselta näyttäisikin. Yhä useammin mukaan sitoutetaan yrityksen omaa henkilökuntaa.

Sosiaalisen median parhaita puolia on se, että se on sosiaalinen. Siellä ihmiset puhuvat ihmisille, olivatpa he keitä tahansa. Some on opettanut paperinmakuisiakin tahoja viestimään ja käymään vuoropuhelua ymmärrettävällä tavalla.

Viestintään tarvitaan ihmisiä. Ei puhuvia päitä, vaan ihan oikeita ajattelevia erilaisia ihmisiä, joilla on näkemyksiä ja mielipiteitä. Eikä pelkästään kertomaan omista näkemyksiään, vaan keskustelemaan ja joskus jopa muuttamaan omaa mielipidettään.

Hyvää alkanutta vuotta 2016! Viestinnän kannalta se tulee olemaan entistäkin keskustelevampi, avoimempi ja visuaalisempi. Nopeus ja ajankohtaisuus tulevat olemaan valttia, mutta en olisi yhtään yllättynyt, jos samaan aikaan tulisimme näkemään mediassa, blogeissa ja muilla foorumeilla yhä enemmän myös analyysejä ympäröivästä maailmasta, siis siitä, mihin tämä kaikki pirstaletieto kytkeytyy.

Maija Tommila

P.S. Seuraan Rakel Liekkiä myös Twitterissä, mutta en kyllä katso Ylen Kioskia kuin sattumalta.