Rumpaleiden joukko kasvaa
Rumpalit

Rumpaleiden joukko kasvaa

02.02.18
Drumin ovesta asteli viime syksynä sisään kaksi uutta rumpalia, viestintäkonsultti Mikko ja viestintäassistentti Fanni. Loppuvuonna mukaan saatiin viestintäkonsultti Tommi. Tutustu Mikkoon, Fanniin ja Tommiin!

Mikko Yli-Erkkilä on yllättävä yhdistelmä luovuutta ja tiukkaa analyyttisyyttä, joka kumpuaa digitoimistotaustasta. Lisäksi Mikolla on pitkä kokemus töistä viestinnän, markkinoinnin ja HR:n koulutusyrityksessä. Toimistolle Mikko on tuonut mukanaan laajan yleissivistyksen eri sketsisarjoista, mitä huonon huumorin ystävät ymmärtävät arvostaa.

Millainen on ollut ensimmäinen puolikas vuotesi rumpalina, Mikko?
Olen oppinut paljon uusia komppeja ja välillä innostunut sooloilemaankin. Olen tuonut mukanani omaa digimarkkinoinnin osaamista. Ja kun kollegoilla on niin monipuolisen mahtava osaaminen viestinnässä ja markkinoinnissa, niin kyllä tässä porukassa kelpaa rumpuja päristellä!

Sinut tunnetaan toimistolla sujuvasta Googlen kielitaidostasi. Mitä jokaisen tulisi tietää hakukoneoptimoinnista?
Hakutulokset menevät koko ajan yksilöllisempään suuntaan. Sisällön osalta hakukoneoptimointi lähestyy koko ajan muutakin markkinoinnin tekemistä. Voittajia ovat ne, jotka ymmärtävät parhaiten oman kohderyhmänsä – eli ymmärtävät tarpeen haun taustalla ja missä roolissa googlaus on päätöksentekoa – sekä tarjoavat oikeat ratkaisut hyvin paketoituna.

Mitä teet toimistohommien ulkopuolella?
Urheilen melko paljon ja vietän aikaa perheen kanssa. Sulkapalloa olen pelannut yli 10 vuotta samojen kavereiden kanssa, joten huikeita urheilullisia yllätyksiä ei juuri peleissä tapahdu. Mutta hien saa pintaan! Minut löytää usein myös teatterista, lukemasta tai perheen kanssa ulkoilemasta.

 

Fanni Appelberg on vastikään Vaasan yliopistosta valmistunut hämäläinen, joka viihtyy töissä erityisesti yhteiskunnallisten aiheiden, tekstien viilaamisen ja pienen paineen parissa. Vapaalla Fanni rentoutuu paistamalla lettuja ja nauttimalla tarinoista niin paperilta kuin ruudulta.

Fanni, miltä Helsinki tuntuu uutena kotikaupunkina?
Pikkuhiljaa tutummalta! Siitäkin huolimatta, että tänään käynnissä on lakko, täytyy sanoa, että ilahdun joka päivä uudestaan erityisesti Helsingin liikenneyhteyksistä. On ihan luksusta, että aikatauluja ei tarvitse kauheasti kantakaupungissa vahtia!

Mitä toivot aluillaan olevalta vuodelta?
Lievästi järkyttyneenä luin äskettäin jutun, jossa kerrottiin, että aivot voivat alkaa laiskistumaan jo 25 vuoden kieppeillä. Näin 26-vuotissynttäreiden kynnyksellä toivon uuteen vuoteen siis rutkasti lisää aivoja jumppaavia työhaasteita, joita onneksi varmasti tiedossa onkin.

Paras vinkkisi vuoteen 2018?
Vuoden paras löytöni tähän mennessä ovat olleet kestopussit hedelmille ja vihanneksille – suosittelen! Kun sellaisen vielä muistaisi aina napata mukaan kauppareissulle, saa helposti vähennettyä omaa muovinkulutustaan.

 

Tommi Niittymies on teknologiasta ja B2B-viestinnästä kiinnostunut entinen toimittaja. Tommi tykkää tulkata etäisiä ja hankalia asioita ymmärrettäviksi. Vapaa-ajalla hän harrastaa muun muassa kirjallisuutta, strategiapelejä ja raudan nostelua.

Mikä on tällä hetkellä kiinnostavinta teknologiaviestinnässä, Tommi?
Tekoäly – kaikki puhuvat siitä ja kovasti hypetetään, vaan saapa nähdä. Yleensä uusien teknologioiden merkitystä yliarvioidaan lyhyellä aikavälillä ja aliarvioidaan pitkällä.

Mitä aiot oppia tulevana vuotena?
Enemmän web-analytiikkaa ja some-mittausta, eli viestinnän numeroiden pyörittelyä. Ja tekemään parempia ruokia kasviproteiineista.

Mistä sinut tunnetaan Drumissa loppuvuodesta?
Kohtalaisen terävästä päästä ja loputtomista jalkapalloanekdooteista.

Tutustu muihinkin rumpaleihin täällä. Jos olet kiinnostunut töistä Drumissa, klikkaa tänne.