#slush17: Miten luodaan maailmanluokan brändi ja työyhteisö?
Mitä mietimme

#slush17: Miten luodaan maailmanluokan brändi ja työyhteisö?

28.12.17
Viestintäkoordinaattorimme Arttu Närhi liittyi tänä vuonna Slushin taustajoukkoihin rakentamaan maailmanluokan kasvuyritystapahtumaa. Hän ei ollut paikalla edustamassa Drumia, mutta uskoo työkokemuksen tuoneen uudelle harrastukselle lisäarvoa ja päinvastoin. Nuorelle viestinnän ammattilaiselle kokemus oli erittäin palkitseva ja jätti paljon pureskeltavaa viestinnän nykytilanteesta.

Sain todella suuren kunnian olla Slushin markkinointitiimin jäsenenä kuluneen syksyn. Päävastuualue: Slush News, eli sisällön tuotanto tapahtuman blogiin. Yleisesti ottaen, kirjoittaminen on hyvin itsenäistä hommaa. Slushissa ei kuitenkaan ole ainuttakaan itsenäistä työntekijää. Koko tapahtuma syntyy joka vuosi yli 2000 vapaaehtoisen toteuttamana.

Varsinkin markkinointitiimissä yhteistyön merkitys korostui äärimmilleen. Ei ollut ainuttakaan projektia tai osa-aluetta, missä tiimin jäsenet eivät olisi auttaneet toisiaan omien vastuualueiden yli. Slushissa onkin tapana sanoa ”Heti kun olet sammuttanut oman tulipalosi, alat huomaamattasi tähyilemään, missä muualla palaa”. Syksyn aikana joukko kehittyikin läheiseksi perheeksi, joka muodosti elinikäisiä ystävyyksiä.

Slushin markkinointimalli on erittäin hyvä näyttämään, miten kasvuyritykset ja suuryhtiöt voisivat hoitaa markkinointia ja viestintäänsä. Slushin markkinointivastaavat ovat osana tärkeitä päätöksiä: miten toimitaan pitkän ja lyhyen kantaman strategian kannalta. Informaatio kiertää tehokkaasti ydintiimissä, kiitos joustavien toimintaperiaatteiden ja vastuuntuntoisten tiiminjäsenten. Kukaan ei kavahda ajatusta, että markkinointiin ja viestintään pitää panostaa, vaan kaikille on itsestään selvää, että ilman sitä ei pärjätä.

Entä mitäpä markkinointiviestintätoimisto voisi oppia Slushin kaltaisesta tapahtumasta? Rekrytointi on hyvin ennakkoluulotonta. Ei vaadita tapahtumanjärjestämiskokemusta, ei tiettyä koulutustaustaa ja monikulttuurillinen työryhmä on välttämättömyys globaalin tapahtuman luomiseksi. Kaikki luovat alat hyötyvät ns. outsidereista. Tapahtumassa vieraillut Jobbaticalin toimitusjohtaja Karoli Hindricks sanoikin sen erittäin hyvin: ”Look for culture adds, not culture fits!”.

Hajautettu toimintatapa on jo monella yrityksellä käytössä ja tuloksia on saatu, kun kaikki ymmärtävät markkinointiin panostamisen arvon. Se on jo monesti sanottu, mutta Slush sen viimeistään näyttää: rakentakaa markkinointi- ja viestintäkoneisto suoraan yrityksen ytimeen. Tämä koskee myös viestintätoimistoja, sillä oman brändin kehittäminen luo lisäarvoa mitä ei voi ostaa rahalla.

– Arttu Närhi

Kuva: Caisa Lindholm