Syksyn uudet rumpalit rivissä
Rumpalit

Syksyn uudet rumpalit rivissä

15.08.17
Elokuussa Drumin ovesta astui sisään kolme uudenkarheaa rumpalia: graafinen suunnittelija Veera, viestintäkonsultti Saara ja perhevapaalta palannut projektijohtaja Nina. Miltä työ tuntuu viikon vankan työkokemuksen jälkeen?

Veera Lindstedt on Kuopion Muotoiluakatemiasta valmistunut graafinen suunnittelija. Ennen Drumia hän on työskennellyt muun muassa mainostoimistossa ja lehtitalossa. Veera haaveilee juoksukunnon palauttamisesta ja 10 tunnin yöunista.

Mitä tuot mukanasi Drumiin?

Naisedustuksen graafiselle osastollemme. Lisäksi haluaisin ilostuttaa kollegoita hitaalla huumorintajullani ja nopealla toimeentarttumiskyvylläni.

Mitä aiot oppia uudessa työssä?

Mainostoimistotaustani takia olen tähän saakka katsellut (markkinointi)viestintää hieman erilaisesta perspektiivistä. Viestintätoimiston, erityisesti yhteiskuntaviestinnän, kulma kiinnostaa: se, kuinka voin omalla ammattitaidollani vaikuttaa kansalaisten hyvinvointia lisäävään ja yhteiskuntaa hyödyttävään viestintään.

Mikä on paras työelämävinkkisi?

Hymyile ja sano kiitos. Pyri olemaan paras versio itsestäsi.

 

Saara Ritvos on aikakauslehtimaailmasta Drumiin siirtynyt viestintäkonsultti. Toimittajana yli kymmenen vuotta työskennellyt Saara on valmistunut Lutonin yliopistosta Englannista. Saara rentoutuu matkustamalla, saunomalla ja avantouimalla.

Mitä tuot tullessasi uuteen työyhteisöön?

Uusien näkökulmien lisäksi vahvan kokemuksen aidan toiselta puolelta eli naistenlehti- ja lifestyle-maailmasta. Myös intohimoni kirjoittamiseen ja editoimiseen näkyy varmasti työssä.

Miltä tuntuu hypätä toimittajasta viestintäkonsultiksi?

Inspiroivalta. Toimittajan näkökulmasta katsottuna olen päässyt behind the scenes -puolelle. Muutos tarkoittaa myös työidentiteetin päivittämistä, mikä tekee aivoille pelkästään hyvää.

Mikä on tärkein työelämäoppisi tähän mennessä?

Uskalla pyytää apua: monta silmäparia on aina parempi kuin yksi. Ihmiset auttavat mielellään, mikä tuli ilmi Drumissa heti ensimmäisestä päivästäni alkaen.

 

Projektijohtajana työskentelevällä Nina Enrothilla on rautaiset hermot ja monipuolista työkokemusta markkinointiviestinnän alalta noin 15 vuoden ajalta. Nina nauttii niin lankojen käsissä pitämisestä kuin sisällöntuotannosta. Vapaa-aikanaan hän treenaa ja bloggaa siitä, lukee ja viettää aikaa kahden lapsensa kanssa.

Mitä kaipasit Drumista perhevapaasi aikana?

Mahtavien työkavereiden seuraa ja aivojen rasittamista makaronilaatikon tekoa vaativammilla hommilla. Toki myös lounaita ja valmiiksi keitettyä kahvia – kuukausipalkkaa unohtamatta.

Onko työyhteisö muuttunut kolmen vuoden aikana?

Laadullisesti yhteisö tuntuu olevan onneksi ennallaan, määrällisesti jengi on kasvanut suunnilleen 20:stä 30:een. Olen pyrkinyt tutustumaan uusiin työkavereihin osallistumalla ahkerasti firman kaikkiin mahdollisiin pikkujouluihin ja kissanristiäisiin pitkin vuosia.

Miltä syksysi näyttää?

Näin neljän työpäivän perusteella näyttäisi siltä, että jos sama meno jatkuu, ei tarvitse paljon peukaloita pyöritellä. Se on hyvä se. Ei tänne pötköttelemään tultukaan. Kivoja asiakkuuksia ja projekteja tiedossa!