Hyppää sisältöön

Blogi — 14.3.2024

Kriisiviestintäsimulaatio antaa organisaatiolle avaimet strategiseen ja käytännölliseen kriisivalmistautumiseen

kriisiviestintäsimulaatio
kuvassa ihminen hyppii esteiden yli

Olemme Drumissa järjestäneet kriisiviestintäsimulaatioita erilaisille, eri kokoisille ja lukuisia aloja edustaville asiakkaillemme jo vuosien ajan. Näemme, että kriisiviestintäsimulaatio on erinomainen työkalu jokaiselle organisaatiolle: se valmistaa odottamattomiin tilanteisiin, parantaa sisäistä kommunikaatiota ja vahvistaa organisaation toimintaa. Kriisiviestintää on hyvä harjoitella, sillä kriisit iskevät yleensä yllättäen.

Miksi harjoittelu kannattaa?

Kriisitilanteiden harjoittelu on olennainen osa organisaation riskienhallintaa. Drum tarjoaa räätälöidyn mahdollisuuden testata ja kehittää kriisiviestintästrategioita ja kriisiohjeiden toimivuutta turvallisessa ja kontrolloidussa ympäristössä. Harjoitteleminen auttaa valmistautumaan mahdollisiin kriisitilanteisiin, mutta se myös vahvistaa organisaation sisäistä yhteistyötä ja kommunikaatiotaitoja.

Miten simulaatioita järjestetään?

Drum laatii yhdessä asiakkaan kanssa toiveiden mukaisen, yksilöidyn simulaatioskenaarion, joka vastaa organisaation tarpeita ja heijastaa sen toimintaympäristön sekä toimialan haasteita. Skenaario pyritään suunnittelemaan mahdollisimman realistiseksi ja ajankohtaiseksi, mutta myös mielikuvituksen käyttö on sallittua! Taitavat asiantuntijamme ohjaavat simulaatioprosessin kädestä pitäen alusta loppuun. Simulaatio sisältää suunnittelun ja käsikirjoittamisen lisäksi harjoitukset, kattavan palautteen ja analyysin sekä suositukset jatkotoimenpiteiksi. Käytämme harjoituksissa simulaatioalusta TraSimia, jonka avulla harjoitus voidaan luoda mahdollisimman todentuntuiseksi. Harjoitus voi kestää 2–3 tuntia tai vaikka koko päivän. Myös kevyemmän simulaation räätälöinti on mahdollista.

Mitä hyötyä kriisiviestintäsimulaatiosta on?

Kriisiviestintäsimulaation avulla organisaatio voi paitsi tunnistaa ja korjata mahdolliset puutteet ja sudenkuopat viestintästrategiassaan ja kriisiohjeissaan, myös lisätä henkilöstön valmiuksia ja luottamusta kriisitilanteiden hallintaan. Kriisitilanteiden harjoittelu vähentää potentiaalisen kriisin aiheuttamaa haittaa sekä vahvistaa organisaation mainetta ja luotettavuutta asiakkaiden ja muiden sidosryhmien silmissä. Simulaatiot tarjoavat myös mahdollisuuden testata teknisiä järjestelmiä ja varmistaa niiden toimivuuden kriisitilanteessa. Lisäksi säännöllinen simulaatioharjoittelu on investointi organisaation pitkäaikaiseen vakauteen ja antaa valmiudet mahdollisimman järjestäytyneeseen toimintaan, kun kriisi lopulta – ja melkein aina yllättäen – sattuu kohdalle.

3+1 vinkkiä onnistuneeseen kriisinhallinnan harjoitteluun

  • Räätälöi simulaatio: Sovita simulaatio organisaation tarpeisiin ja potentiaalisiin kriisitilanteisiin.
  • Suunnittele monipuoliset skenaariot: Suunnittele vaihtelevasti erilaisia skenaarioita kattavan valmiuden varmistamiseksi.
  • Kirjaa opit: Ota talteen opitut asiat ja kehityskohdat. Varmista, että havaitut puutteet korjataan.
  • Harjoittele jatkuvasti: Järjestä kriisisimulaatioita säännöllisesti ja päivitä suunnitelmat tarpeen mukaan.

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja ota meihin yhteyttä. Tehdään yhdessä viestintää, jolla on vaikutusta.

Blogi
Annikka Itkonen
+358 40 757 1725

Pysy kuulolla

Tilaa Drumin uutiskirje ja saat tuoreimmat uutiset
ensimmäisten joukossa.


Haku