Raivaa aikaa ennakoinnille nyt
Blogi

Raivaa aikaa ennakoinnille nyt

Elämme arkeamme suuressa ihmiskokeessa. Poikkeusaika viritti ajatteluamme, käyttäytymistämme, toimintatapojamme, työkulttuuria ja tärkeysjärjestyksiä. Muistammeko jatkaa hyviä käytäntöjä myöhemminkin? Muutos on nyt ainoa mahdollisuutemme, ja se pakottaa meidät toimimaan.

Vuoden alussa kirjoitin tärppejä viestintävuoteen 2020. Enpä tiennyt tuolloin, että vuodella 2020 oli aivan omat suunnitelmansa meitä varten. Uumoilemani tärpit – monipuolinen ennakointityökalujen käyttö viestijän arjessa, jatkuvan, sirpaleisen ja jopa eripuraisen keskustelun hyväksyminen ja esiin nousevien jännitteiden hyödyntäminen viestien perille saamiseksi – eivät ehkä osuneet liian kauas maalistaan.

Kun organisaatiolla menee hyvin, ennakointia ei välttämättä pidetä tärkeänä. Kun organisaatiolla menee huonosti, ennakoinnille ei tunnu olevan aikaa. Näin sanoi aikanaan futuristi Mika Mannermaa ja aiheesta on kirjoittanut myös tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelo.

Sanotaan, että muutos on mahdollisuus. Tällä hetkellä muutos on ainoa mahdollisuutemme. Se on myös ennakoinnin ehkä tärkeintä polttoainetta. Joskus kaipaamme muutosta ja etsimme tiemme sen luo. Toisinaan muutos löytää meidät ja pakottaa toimimaan.

Hyöty irti poikkeustilanteesta

Annukka Oksanen kirjoittaa Mandatum Life Magazinen jutussa osuvasti siitä, miten kriisin jälkeen on vaarana jäädä jumiin puolustusmoodiin, eikä toimintaa kyetä kääntämään kasvu-uralle riittävän tehokkaasti. Epävarmuuden sietämisestä pitäisi nyt ponnistaa kohti uutta ja nyhtää poikkeustilanteesta hyöty irti.

Kun joka tapauksessa elämme erilaista arkea, pohdi millaista muutosta olet kaivannut. Kun akuutti pandemia hellittää, mitä voisimme tehdä pysyvästi toisin? Millainen olisi toivottava tulevaisuus? Mistä uusista käytännöistä haluaisit pitää kiinni? Myös Aalto-yliopiston työelämäprofessori Pekka Mattila on sanonut, että nyt on ennennäkemätön mahdollisuus tarkastella omaa liiketoimintaa kriittisesti ja etsiä uusia mahdollisuuksia. Mattilan mukaan eteenpäin katsomista tarvitaan myös toivon takia. Jatkuvuuden tunne luo turvallisuutta.

Unelmoi nyt, aloita toteutus huomenna ja viesti siitä selkeästi

Meillä ihmisillä on ainutlaatuinen kyky unelmoida, halutessamme jopa ilman realismin rajoituksia. Meillä on kyky kuvitella aina vain parempi yhteiskunta. Ja jos voimme kuvitella sen, ehkä voimme myös rakentaa sellaisen? Kuulostaa aika mahtavalta, eikö totta?

Tee siis itsellesi palvelus ja raivaa aikaa ennakoinnille ja tulevaisuuden suunnittelulle nyt. Kirjaa poikkeusajan tuomat hyvät muutokset ylös.

  1. Miten tiiminä hitsauduitte yhteen? Mitä olisi pitänyt tehdä toisin?
  2. Millainen viestintä iski poikkeusaikana? Mikä ärsytti, entä mistä sait oivalluksen?
  3. Mikä organisaatio teki lähes kadehdittavan iskevää (markkinointi)viestintää ja oivalsi menestyksen reseptin poikkeustilanteessa?

Poikkeusaika loppuu joskus, tai toivottavasti ainakin helpottuu merkittävästi. Missä sinun organisaatiosi on kaiken tämän jälkeen? Selvisittekö? Jäittekö vellomaan epävarmuuteen, tai jopa taannuitte? Vai otitteko pakon edessä loikan uuteen?

Ennakointi on toivottavan tulevaisuuden perusraaka-ainetta. Ennakoinnin ei tulisi olla oma projektinsa, vaan kiinteä ja luonteva osa strategista suunnittelua. Kokoa siis havaintosi yhteen, muotoile ne toiminnaksi ja vakiinnuta huomisen käytännöiksi – siten rakennetaan toivottavaa tulevaisuutta. Ja muista viestintä: kerro uudesta myös muille. Jos kaipaat vauhtia oman organisaatiosi ennakointityöhön, autamme mielellämme.

Lue seuraavaksi