Enefit pärähti Suomen sähkömarkkinoille selkein viestein
case

Enefit pärähti Suomen sähkömarkkinoille selkein viestein

Viron suurimman sähköyhtiön Eesti Energian tytäryhtiö Enefit käynnisti keväällä sähkön kuluttajamyynnin Suomessa. Kahdessa vaiheessa maaliin saatettu lanseeraus aloitettiin jo edeltävänä syksynä suunnitelmallisella viestinnällä.

Mobiilipalveluihin panostavalle Enefitille suunniteltiin ja toteutettiin monipuolista strategista viestintää ja markkinointia. Sähköyhtiön pääviestiksi kirkastui seuraava: ”Voit säästää sähkölaskussa kahdella tavalla: ostamalla edullisempaa sähköä ja käyttämällä sitä vähemmän. Enefit auttaa sinua molemmissa.” Pääviestiä toistettiin systemaattisesti Enefitin viestinnässä ja markkinoinnissa.

Uusiutuvaa energiaa myyvän Enefitin vahvuutena sähkömarkkinoilla onkin juuri mobiilisovellus, jonka avulla kuluttaja voi säästää sähkölaskussaan seuraamalla kulutustaan ja ajoittamalla sitä edullisimmille tunneille.


Enefitille suunniteltiin viihdyttäviä somesisältöjä.

Viestinnässä heittäydyttiin haasteisiin

Kaksivaiheisen lanseerauksen ensimmäisessä vaiheessa syksyllä valmistauduttiin markkinoille tuloon hiomalla pääviestejä ja kertomalla niistä mediaviestinnällä. Matkan varrella Enefitille konseptoitiin ja toteutettiin sosiaalisen median sisältöjä, blogiyhteistöitä ja blogisisältöjä sekä erilaisia mainosmateriaaleja.

Lanseerausviikolla Enefitin toimitusjohtaja Ville Pentti laittoi itsensä likoon ja paljasti oman päivittäisen sähkönkulutuksensa Helsingin keskustassa sijaitsevalla ulkomainosnäytöllä. Säännöllisesti päivittyvältä diginäytöltä ohikulkijat pystyivät seuraamaan Pentin sähkönkulutusta suoraan Enefitin mobiilisovelluksen näkymästä.


Enefitin toimitusjohtaja Ville Pentti ryhtyi julkiseen sähkönsäästöprojektiin.

Lisäksi toimitusjohtaja haastoi itsensä vähentämään sähkönkulutustaan ja ryhtyi testaamaan erilaisia sähkönsäästövinkkejä omassa arjessaan. Sähkönsäästöprojektista raportoitiin Enefitin blogissa ja sosiaalisessa mediassa kannustaen muitakin kokeilemaan helppoja tapoja säästää niin omaa kukkaroaan kuin ympäristöäkin.

Myös Enefitin sisäistä viestintää vahvistettiin muun muassa sähköyhtiölle räätälöidyillä workshopeilla ja koulutuksilla.

Enefit löi medioissa läpi valtakunnallisesti

Lanseerauksen mediaviestintää varten tehtiin kattava kyselytutkimus, jolla selvitettiin suomalaisten asenteita sähkönkulutukseen. Kiinnostavan tiedon lisäksi mediaviestintä tuotti myös näkyvyyttä: Enefitin lanseerauksesta raportoi niin MTV Uutiset kuin Kauppalehti ja lukuisat paikallismediatkin. Mediaosumia uuden sähköyhtiön astumisesta markkinoille syntyi yli 70 ympäri Suomea.

Katso MTV:n uutinen Enefitin lanseerauksesta täältä.

Simo

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Simo Arvo

Puh. +358 40 132 5682

simo.arvo@drum.fi

Millaista referenssiä etsit?

Olemme koonneet nettiin vain muutamia esimerkkejä töistämme. Jos haluat kuulla lisää tietyn toimialan tai viestinnän alueen kokemuksestamme, kutsu meidät kylään!