Kotopolulla-julkaisu kertoi tarinoin ja kuvin maahanmuuttajien kotoutumisesta
case

Kotopolulla-julkaisu kertoi tarinoin ja kuvin maahanmuuttajien kotoutumisesta

Asiakas Työ- ja elinkeinoministeriö
Työ- ja elinkeinoministeriö halusi esitellä maahanmuuttajien kotoutumista tukevien hankkeiden toimintaa ja hyviä käytäntöjä kunnille, järjestöille ja yhdistyksille. Ihmisten kokemukset ja tarinat tuli toimittaa yksiin kansiin.

Työ- ja elinkeinoministeriö rahoitti vuosina 2016–2017 järjestöjen hankkeita, joilla tuettiin maahanmuuttajien kotoutumista. Viestinnällisenä haasteena oli kerätä hyvin tehdyn järjestötyön kokemukset yksiin kansiin ja tavoittaa kunnat, järjestöt ja yhdistykset. Viestinnän vireen tuli olla positiivinen ja houkutteleva ja kertoa, että usein kotouttaminen on arjen pieniä tekoja ja kohtaamisia. Tavoitteena oli kannustaa eri toimijoita oppimaan toinen toisiltaan ja tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä.

Kokemukset yksiin kansiin

Drum suunnitteli ja toteutti napakan Kotopolulla-julkaisun, jolle luotiin raikas oma ilme ja tyyli. Julkaisun sisältösuunnitelmasta tehtiin monipuolinen ja houkutteleva, jotta lukija voi poimia kiinnostavat sisällöt nopeasti silmäilemällä.

Haastattelut tehtiin kasvotusten aina kun mahdollista, jotta juttuihin saatiin tarinallisuutta ja raikkaita kuvia ympäri Suomen. Kuvaukset toteutettiin yhdessä ammattimaisten lehti- ja henkilökuvaajien kanssa. Julkaisun kerronnassa hyödynnettiin aikakauslehdistä tuttuja keinoja, kuten väliotsikoita, sitaatteja, kuvatekstejä, faktalaatikoita ja nostoja.

Kotopolulla esiteltiin syksyn Kuntamarkkinoilla, joissa se sai kiittävän vastaanoton. Julkaisun digiversioon voi tutustua täällä: Kotopolulla – järjestöt kumppaneina kotouttamisessa.

Mari

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Mari Kuusinen

Puh. +358 40 196 4374

mari.kuusinen@drum.fi

Millaista referenssiä etsit?

Olemme koonneet nettiin vain muutamia esimerkkejä töistämme. Jos haluat kuulla lisää tietyn toimialan tai viestinnän alueen kokemuksestamme, kutsu meidät kylään!