#LiikuLiikkumaan -kampanja haastoi jättämään auton kotiin
case

#LiikuLiikkumaan -kampanja haastoi jättämään auton kotiin

Yli 50 %:lla liikkuvista pääkaupunkilaisista matkaa liikuntaharrastuksen pariin kertyy kotiovelta vain noin kilometrin verran, mutta silti kolmannes kulkee treeneihin autolla*. Ilmastoinfon #LiikuLiikkumaan-kampanja haastoi syksyllä kaupunkilaiset jättämään auton kotiin kuntoilemaan lähtiessään.

Kuinka hassua onkaan, että liikuntaharrastuksen pariin ajetaan autolla – jopa aivan lyhyitä matkoja. HSY:n Ilmastoinfon tavoitteena on auttaa kaupunkilaisia hillitsemään hiilijalanjälkeään muun muassa ruokailuun, kulutustottumuksiin ja liikkumistapoihin liittyen. #LiikuLiikkumaan -kampanjan teemaksi valittiin liikkuminen liikuntaharrastuksen pariin. Kampanjan pääkanavana toimi some, jossa kaupunkilaisia innostettiin jakamaan kuvin vinkkejä ja inspiraatiota, kuinka he kulkevat treeneihin ja jumppatunneille.

Kampanjakasvoksi valittiin personal trainer, some-persoona ja suositun youtube-kanavan Ristiotteen perustaja Joosua Visuri. Visuri esiintyi kahdella kampanjavideolla, joilla hän kehotti kaupunkilaisia kulkemaan treeneihin ja jumppatunneille auton sijaan kävellen, hölkäten tai pyörällä.

Somen lisäksi kampanja näkyi Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien sekä Urheiluhallit Oy:n liikuntapaikoissa julistein ja tarroin. Kampanjassa toteutettiin myös Liikkumistapa-kysely TNS Kantarin kanssa. Kyselyn tulokset julkaistiin mediatiedotteella kampanjan ensimmäisellä viikolla. Tuloksia hyödynnettiin infograafein someviestinnässä kampanjan ajan.

Videot keräsivät Ilmastoinfon ja Joosuan somekanavissa yhteensä lähes 200 000 näyttöä. Postauksia jaettiin tunnisteella #LiikuLiikkumaan lähes 200. Kampanja herätti positiivista pöhinää myös Liikuntahallit Oy:n Facebookissa, jossa kampanjapostaukset keräsivät 50–100 tykkäystä.

Ilmastoinfo suunnittelee tärkeän kampanjan toistamista keväällä 2018.

* Liikkumistapakysely, kevät 2017. Kyselyn toteutti TNS Kantar Ilmastoinfon toimeksiannosta, osana #LiikuLiikkumaan-kampanjaa.

200 000
Näyttöä
Kampanjan somevideoille
200
Somekuvaa
Tunnisteella #LiikuLiikkumaan
Laura

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Laura Rauhala

Puh. +358 40 545 9519

laura.rauhala@drum.fi

Millaista referenssiä etsit?

Olemme koonneet nettiin vain muutamia esimerkkejä töistämme. Jos haluat kuulla lisää tietyn toimialan tai viestinnän alueen kokemuksestamme, kutsu meidät kylään!