Esko Valtaojan tähdittämä kampanja murtaa myyttejä omakotiasumisen ympäriltä
case

Esko Valtaojan tähdittämä kampanja murtaa myyttejä omakotiasumisen ympäriltä

Asiakas Pientaloteollisuus PTT ry
Drumin suunnittelema Järki kotiin -kampanja rohkaisee omakotitalosta haaveilevia toteuttamaan unelmansa. Tavoitteena on myös nostaa omakotiasuminen takaisin asumiseen liittyvään keskusteluun.

Kampanja lähtee liikkeelle videoista, joiden kasvona toimii tähtitieteen professori Esko Valtaoja. Valtaoja näyttäytyy kampanjassa skeptisenä tiedemiehenä, jolla on vääriä olettamuksia omakotiasumisesta. Videoissa Valtaoja vierailee omakotiasujien luona yrittäen vahvistaa hypoteesiaan omakotiasumisesta. Myytit osoittautuvat kuitenkin vääriksi.

– Omakotiasuminen mielletään usein virheellisesti kalliiksi ja epäekologiseksi tai sitä pidetään vain lapsiperheille tai puutarhaintoilijoille sopivana vaihtoehtona. Haluamme rohkean ja hauskan kampanjan avulla osoittaa, että omakotiasuminen on kustannustehokas, ekologinen vaihtoehto ja se sopii myös kaupunkeihin, kertoo Pientaloteollisuus PTT ry:n johtaja Kimmo Rautiainen.

Järki kotiin -kampanjakokonaisuus koostuu jarkikotiin.fi-verkkosivusta, kampanjavideoista ja sosiaalisen median toimenpiteistä. Kampanja jatkuu ja laajenee ensi vuonna myös mediaviestintään.


Kampanjan avausjaksossa tiedemiehen roolissa esiintyvä Esko Valtaoja vierailee kerrostalosta omakotiasuntoon muuttaneen sinkkumiehen Tomin luona.

– Poikkeuksellisesti päätimme lähteä kampanjassa järki edellä, sillä omakotiasumiseen liittyy jo paljon tunteita. Yli puolet suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa, ja omakotiasumiseen liittyy paljon muistoja tai haaveita esimerkiksi kesägrillailusta. Halusimme yhdistää tunteeseen järjen, ja kuka olisi parempi keulahahmo fiksulle kampanjalle kuin Esko Valtaoja, kertoo Drumin johtava viestintäkonsultti Susanna Isohanni.

Susanna

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Susanna Isohanni

Puh. +358 40 560 4849

susanna.isohanni@drum.fi

Millaista referenssiä etsit?

Olemme koonneet nettiin vain muutamia esimerkkejä töistämme. Jos haluat kuulla lisää tietyn toimialan tai viestinnän alueen kokemuksestamme, kutsu meidät kylään!