Piltti purkitti lapsuusmuistot – monikanavainen brändikampanja kasvatti myyntiä ja sitoutti suomalaisia vanhempia
case

Piltti purkitti lapsuusmuistot – monikanavainen brändikampanja kasvatti myyntiä ja sitoutti suomalaisia vanhempia

Lastenruokien markkinajohtaja Piltti on jo useamman vuoden puhunut teemoista, jotka ovat vanhemmille merkityksellisiä. Piltin brändikampanjalla vahvistettiin mielikuvaa läheisestä, luotettavasta ja suomalaisesta lastenruokabrändistä, joka tuntee juuri suomalaisen vanhemman arjen.

Piltin brändikampanjan ideana oli muistuttaa pikkulasten vanhempia siitä, mikä lapsille on oikeasti kaikkein tärkeintä. Haastoimme vanhemmat miettimään, mikä on rakkain muisto heidän omasta lapsuudestaan ja toimme esille, että ne tärkeimmät muistot ovat ihan arkisia asioita. Näin viestimme suorittamiseen taipuvaisille suomalaisille vanhemmille, että tavallinen arki on aina ollut ja on edelleen parasta, mitä he lapselleen voivat tarjota.

Koskettavat videot, Maaret Kallion viisaat sanat ja sitouttavat somekonseptit

Hyvän, tavallisen arjen merkitystä tuotiin esiin monikanavaisella viestintäkampanjalla. Toteutimme videoita, printtimainoksia ja aktivoimme kuluttajia somessa.

Piltin somessa ääneen pääsivät tavalliset vanhemmat lapsineen.

Somen sisältökonseptien pohjaksi olimme toteuttaneet tarkan analyysin siitä, millainen sisältö puhuttelee suomalaisia vanhempia. Julkaisimme somessa aitoja ja hauskoja hetkiä lapsiperheiden arjesta.

Perhebloggaajille pidettiin lämminhenkinen tilaisuus, jossa he saivat joogamatoilla lastensa kanssa pötkötellen kuunnella Maaret Kallion luentoa hyvästä perhearjesta, miettiä omia tärkeimpiä lapsuusmuistojaan ja tehdä aiheeseen liittyviä harjoitteita. Luento lähetettiin suorana Facebookin live-lähetyksenä, jotta kaikki halukkaat vanhemmat ympäri Suomen pääsivät osallistumaan.


Maaret Kallion luennolla puhuttiin hyvästä perhearjesta.

Kohderyhmä pieneni – myynti kasvoi

Kampanjavideot herättivät tunteita ja aktivoivat kuluttajia osallistumaan kisaan. Maaret Kallion kanssa tehdyllä yhteistyöllä tavoitettiin huimat 410 700 kuluttajaa.

Samaan aikaan, kun Facebookin algoritmin muutos vähensi yritysten orgaanista näkyvyyttä, Piltti onnistui sitouttamaan yleisöään. Facebook-postausten keskimääräiset tykkäykset kasvoivat kampanjan aikana 56 % ja Instagram-kuvien 44 %, Facebook-postausten kommentit 129 % ja Instagram-kuvien kommentit jopa 588 %. Facebook-postausten jaot kasvoivat 169 %.


Piltin monikanavainen kampanja innosti vanhemmat lapsuusmuistojen äärelle.

Piltti pääsi kampanjallaan 5 % myynnin kasvuun ja onnistui samalla kasvattamaan markkinaosuuttaan. Myynnin kasvun saavuttaminen on erityisen hienoa, kun ottaa huomioon, että samaan aikaan syntyvyys on laskenut ja kohderyhmä on näin pienentynyt noin 5 %.

5 %
myynnin kasvu
pienenevässä kohderyhmässä
"Arjen pohtiminen on huomattavasti olennaisempaa kuin juhlien, jotka ovat vain ohikiitäviä hetkiä elämässämme."
Maaret Kallio
Kristiina

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Kristiina Heikkonen

Puh. +358 44 050 6005

kristiina.heikkonen@drum.fi

Millaista referenssiä etsit?

Olemme koonneet nettiin vain muutamia esimerkkejä töistämme. Jos haluat kuulla lisää tietyn toimialan tai viestinnän alueen kokemuksestamme, kutsu meidät kylään!