Drum kasvaa: esittelyssä uusimmat rumpalit Niina, Eliisa ja Joni
Rumpalit

Drum kasvaa: esittelyssä uusimmat rumpalit Niina, Eliisa ja Joni

18.12.18
Loppuvuonna saimme takaisin kaksi jo tuttua rumpalia, kun viestintäkonsultti Eliisa palasi perhevapaalta ja entinen toimistoassistenttimme Niina teki Drumiin uuden tulemisen – nyt viestintäassistentin roolissa. Niinan ja Eliisan lisäksi saimme uuden työkaverin Jonista, joka aloitti Drumissa viestintäkonsulttina.

Niina Lehtimäki on markkinointia opiskellut kauppatieteen maisteri ja pörssiyrityksestä toimistomaailmaan palannut viestintäassistentti, joka kiinnostuu ihmisistä, ilmiöistä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaalla Niinan löytää todennäköisimmin kulttuurin tai ruuan parista tai täyttämästä kotiaan pienillä ja suurilla huonekasveilla. Ajoittain Niina huomaa myös haaveilevansa tohtoriopinnoista hamassa tulevaisuudessa.

Aloitit rumpalin urasi Drumin toimistoassistenttina muutama vuosi takaperin. Mitä teit sen jälkeen ja miten päädyit takaisin Drumiin, Niina?
Tarkoituksenani oli palata koulun penkille ja viimeistellä opinnot nopeasti – mutta elämä tulikin väliin ja parin mutkan kautta päädyin korkeakouluharjoitteluun Suomen pääkonsulaattiin New Yorkiin. Valmistumisen jälkeen ehdin työskennellä reilun vuoden myös Elisan viestinnässä. Toimistopuolelle paluu kuitenkin kiinnosti, ja sitten tarjoutui tilaisuus tarttua uudelleen rumpukapuloihin.

Miten olet itse ja miten Drum on mielestäsi muuttunut poissa ollessasi?
Työnkuvani on nyt erilainen, ja olen itsekin monta kokemusta rikkaampi. Moni asia Drumissa on tuttua, mutta paljon on ehtinyt muuttuakin – toimiston osoitteesta lähtien! Porukka on kasvanut ja toimistolla on rutkasti uusia huipputyyppejä kollegoina. Monia uusia kiinnostavia asiakkaitakin on tullut mukaan.

Mitä teet töissä kaikkein mieluiten? Entä minkälaisissa asioissa sinulta kannattaa kysellä neuvoa töiden ulkopuolella?
Erityisesti minua kiinnostavat yhteiskunnalliset aiheet ja asiakkuudet. Jeesailen muita esimerkiksi silloin, kun jotain pitää selvittää, tutkia, oikolukea, kirjoittaa, järjestää – mitä milloinkin tarvitaan. Aiempaa osaamista minulta löytyy myös esimerkiksi media deskin pyörittämisestä ja tapahtumakoordinoinnista. Työn ulkopuolella olen tunnettu leivonnaiseksperttinä, tiettyjen tamperelaisten sketsiviihdesisältöjen ystävänä ja kulttuurihulinoissa hiippailijana – vinkkejä löytyy tarvittaessa yksi jos toinenkin.

 

Eliisa Rautavuori on markkinointiviestintään erikoistunut viestintäkonsultti, jolla on monipuolinen kokemus lähes kymmenen vuoden ajalta erilaisista viestintäprojekteista ja asiakkuuksista – niin in-house-viestijänä kuin konsulttinakin. Vapaa-ajalla Eliisa useimmiten hengailee metsäpoluilla yhdessä kahden poikansa, miehensä ja koiransa kanssa.

Eliisa, mitä kaipasit töistä perhevapaasi aikana ja miten paluu takaisin töihin on sujunut?
Etenkin hoitovapaan loppupuolella kaipasin työyhteisöä ja työminääni todella paljon. 24/7 lasten tarpeita toteuttaen elämään alkaa kaivata toisenlaista tekemistä, jotta voisi olla myös parempi äiti. Olen nauttinut jokaisesta aamusta, kun saan lähteä fiksujen ja mukavien työkavereideni pariin. Aika nopeasti sitä näköjään pääsee työnsyrjään kiinni, vaikka hieman jännitinkin alkukankeutta.

Miten olet itse ja miten Drum on mielestäsi muuttunut poissa ollessasi?
Ryppyjen lisääntymisen ohella olen muuttunut omasta mielestäni paremmaksi ihmiseksi, sillä vanhemmuus ja arjen haasteet kasvattavat monella tavalla. Olen armollisempi itselleni enkä tuomitse muita – tunnen sympatiaa herkemmin. Drumissa puolestaan on moni asia muuttunut entistäkin edistyksellisemmäksi. Kahden vuoden aikana työkaverit ovat jonkin verran vaihtuneet, mutta nykyporukka näyttää omaksuneen Drumin hienon yhteishengen ja vahvistaneen sitä entisestään.

Mitä teet töissä kaikkein mieluiten? Entä minkälaisissa asioissa sinulta kannattaa kysellä neuvoa töiden ulkopuolella?
Töissä olen siirtymässä brändiviestinnästä yhä enemmän yhteiskunnallisten aiheiden pariin, mikä tuntuu kivalta. Drumissa asuu taito tehdä viestintää oivaltavasti ja tunteita herättäen, oli aihe mikä tahansa. On ilo olla mukana käänteentekevissä kampanjoissa, joissa tehdään asiakkaan kanssa jotakin aivan uutta. ”Siviilissä” olen heppa- ja koiraihminen ja satun tietämään myös raviurheilusta aika paljon. Jos kaipaat hyvää kohdetta metsäretkelle pk-seudulla, osaan antaa aika monta vinkkiä!

 

Joni Svärd on teknologia- ja b2b-viestinnän osaaja, jolla on rutkasti kokemusta myös kuluttajaviestinnästä. Kaikkiaan Jonilla on repussaan 10 vuoden kokemus mitä moninaisimmista viestinnän tehtävistä. Viestintäkonsultin vapaa-ajan täyttää eskari-ikäisen lapsen kanssa puuhailun lisäksi esimerkiksi kokkailu ja musiikki.

Miten päädyit viestintätoimistokonkariksi, Joni?
Vähän vahingossa! Ei vaan, viestintä sen monissa muodoissaan vastaa haluuni kiteyttää laajoja ja epämääräisiäkin teemoja helposti ymmärrettävään muotoon. Sain siihen hyvän vahvistuksen historianopiskelusta, ja sen opit sopivat viestintään oikein hyvin. Yllättävää on se, miten hyödylliseksi muinainen automekaanikon koulutukseni on osoittautunut.

Mikä Drumissa sai hyppäämään uuteen viestintätoimistoon?
Drumin ote tavoitteelliseen markkinointiviestintään on kiinnittänyt huomiotani jo pitkään. Olen uteliaan kiinnostunut pääsemään osaksi taitavaa rumpalijoukkoa ja tuomaan osaamiseni osaksi Drumia.

Mitä teet töissä kaikkien mieluiten? Entä missä asioissa sinulta voi kysyä neuvoa töiden ulkopuolella?
Minulta saa kysyä neuvoa mistä tahansa! Saatan vaikka osata vastata jotain fiksua. Parhaiten koen onnistuneeni töissä silloin, kun löydämme asiakkaan kanssa hyvän viestin, joka osuu asiakkaan oman liiketoiminnan yläpuolella vaikuttavin trendeihin tai laajempaan keskusteluun. Asiakkaan toimialalla ei ole minulle juuri väliä, vaan sillä, onko halua ja uskallusta puhua muustakin kuin omasta ydinliiketoiminnasta. Töiden ulkopuolella minulta voi saada vinkkejä esimerkiksi autonhuoltoon!

 

Muihin rumpaleihin voit tutustua täällä. Jos olet kiinnostunut töistä Drumissa, kurkkaa tänne.