Kesätyöt Drumissa: Käytännön sovellus teoriakeskeisiin opintoihin
Toimistohommia

Kesätyöt Drumissa: Käytännön sovellus teoriakeskeisiin opintoihin

26.06.15

Arttu Närhi on 24-vuotias median ja viestinnän maisteriopiskelija Lundin yliopistosta, joka teki korkeakouluharjoittelunsa Drumilla.

Kesätöiden haku ulkomailta päättyy usein pettymykseen, joten olin iloinen saadessani Drumilta harjoittelupaikan kesäkuuksi. Ennen harjoittelua käsitykseni viestinnästä oli varsin suppea. Olin luullut viestintätoimistojen lähinnä soittavan median paikalle, kun asiakas haluaa huomiota.

Naiivi mielikuvani muuttui kuitenkin jo ensimmäisenä päivänä. Ihmiskohtaamisia kuvaavasta videoprojektista jäi käteen tärkeä oppitunti: hyvinkin suunnitellussa viestinnässä pitää aina varautua yllätyksiin.

Seuraavien viikkojen aikana tein hommia sitä mukaa, kun niitä työpöydälle ilmestyi. Tärkeintä oli pystyä vaihtelemaan eri tehtävien välillä sujuvasti. Samalla viestintätoimiston toimintaperiaatteet ja työmoraali iskostuivat takaraivoon.

Yleisesti ottaen kesäkuun harjoittelu Drumilla osoittautui paljon opettavaisemmaksi kuin maisteriopintojen koko ensimmäinen vuosi. Toisaalta yllättävän monen työtehtävän toimintaperiaate oli samanlainen kuin missä tahansa koulutyössä. Aikoinaan turhalta tuntuneet koulutyöt osoittautuivatkin arvokkaiksi taustatiedon lähteiksi.

Nykyopiskelija on epävarma omien opintojensa soveltuvuudesta työelämään, mutta Drumilla opin tämän pelon olevan liioiteltua. Harjoittelupaikka onnistui lieventämään työelämään siirtymisen angstia. Kun viimeinen työpäivä vielä päättyi mansikoihin ja jäätelöön, voidaan puhua onnistuneesta kuukaudesta.

Arttu Närhi