Korvamadosta sinfoniaksi
Työn alla

Korvamadosta sinfoniaksi

13.01.15
Legendaarinen tuplausmelodia tekee paluun tammikuussa 2015, kun RAY tuo klassisen pokeripelin takaisin digitalisoituna kosketusnäyttöversiona. Paluun kunniaksi Tuplausmelodiasta tehtiin sinfoniaorkesteriversio.

Viime vuosituhannen soitetun suomalainen sävelmä on RAY:n innovaatiopäällikkö Kimmo Koskisen käsialaa. Tuplausmelodia on tuttu sävelmä niin pelaajille kuin muillekin. Koskisen vuonna 1986 säveltämä Tuplausmelodia on soinut RAY Pokeri-peliautomaateissa 80- ja 90-luvuilla kaikkiaan yli kaksi miljardia kertaa ja on siten 80-luvun kiistaton ja ehkä myös hauskin korvamato.

Legendaarinen tuplausmelodia tekee paluun tammikuussa 2015, kun RAY tuo klassisen pokeripelin takaisin digitalisoituna kosketusnäyttöversiona. Paluun kunniaksi Tuplausmelodiasta tehtiin sinfoniaorkesteriversio. Sinfoniavideossa orkesteria johtaa luonnollisesti kappaleen säveltänyt Kimmo Koskinen. Orkesterina toimii Vantaan Viihdeorkesteri.

Medialle uuden pelin tulo lanseerattiin teaserin kautta. Ensin jakoon lähti mahtipontinen sinfoniaorkesterivideo ilman selityksiä. Kappaleen kyllä tunnistaa, mutta mistä tässä on oikein kyse?

Seuraavaksi lähetettiin kutsu median aamiaistapaamiseen, jossa toimittajille avatttiin tarina sävelmän takana, pelattiin vanhaa ja uutta Pokeri-peliä rinnakkain sekä tavattiin teoksen säveltäjä Kimmo Koskinen.

Suomalaisten nostalgisia kasarituntoja herättävä pelimelodia nousi saman päivän aikana uutisotsikoksi mm. Iltalehdessä, Ilta-Sanomissa, Helsingin Sanomissa, Keskisuomalaisessa, radio NRJ:llä ja SuomiPopilla sekä Nelosella.

Katso Tuplausmelodian jylhä sinfoniaorkesterisovitus Kimmo Koskisen johtamana.

Tuplausmelodian säveltäjä Kimmo Koskinen kertoo tarinan sävelmän takana.

 

#tuplausmelodia #tuplaussinfonia #videopokeri