Nuorison puolesta pyöreän pöydän ympärillä
Työn alla

Nuorison puolesta pyöreän pöydän ympärillä

08.10.15

 

Drum pääsi tiistaiaamuna arvovaltaiseen ja inspiroivaan seuraan, kun pyöreän pöydän ympärille kokoontui hallitusta, oppositiota, työnantajaa ja -tekijää sekä nuoria RAY:n kutsumana. Aiheena oli nuorisotyöttömyys ja sen kitkeminen. Keskustelu käytiin RAY:n teettämän Työnantajakyselyn pohjalta.

Läsnä ajatuksineen olivat kansanedustajat Juhana Vartiainen (kok), Jani Toivola (vihr), Sanna Marin (sd), johtava ekonomisti Penna Urrila (EK) ja työllisyysasioiden päällikkö Pirjo Väänänen (SAK). RAY:ta edustivat J-P Hietsilta Paikka auki -avustusohjelman Nuorten Johtoryhmästä sekä erityisasiantuntija Sini Toikka. Keskustelua seurasivat median edustajat.

Aamuna aikana puhuttivat muun muassa nuorten asenne työelämää kohtaan sekä yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö. Oppisopimusjärjestelmän saaminen laajemmin käyttöön Suomessa sai erityistä kannatusta.

Tilaisuus oli oiva muistutus siitä, että hyvinkin erimielisten osapuolien keskustelu on parhaimmillaan siltoja rakentavaa. Tiistaina järjestetty tilaisuus on osa RAY:n Paikka auki –avustusohjelmaa, joka taistelee nuorisotyöttömyyttä vastaan.

Tilaisuuden jälkeen keskustelu jatkui mediassa mm. Kauppalehdessä, Kalevassa ja Savon Sanomissa.