Kitaraan, kynään ja matkalaukkuun tarttujat – uudet työkaverimme esittelyssä
Rumpalit

Kitaraan, kynään ja matkalaukkuun tarttujat – uudet työkaverimme esittelyssä

20.03.18
Drumissa tutustutaan jälleen uusiin huipputyyppeihin, kun viestintäkonsultti Magda, sisällöntuottaja Vilja ja projektipäällikkö Jarkko liittyivät vahvistuksiksemme. Millaisia osaajia saimme Magdasta, Viljasta ja Jarkosta?

Magdaleena Ignatius on vastavalmistunut viestinnän VTM, jolla on monipuolista kokemusta yhteiskunnallisesta viestinnästä. Ideoista, ilmiöistä ja ihmisistä kiinnostuneen viestintäkonsultin mielestä parhaimmillaan hyvä viestintä voi yhdistää ihmisiä ja tehdä maailmasta hieman paremman paikan.

Tervetuloa takaisin Australian reissulta, Magda! Miten matka meni?
Oli ihanaa! Parin viikon aurinkoloma maailman toisella puolella sopi täydellisesti duunin vaihtamisen väliin. Melbourne on rento kaupunki, ja Tasmaniaa vanin kyydissä kierrellessä pääsi näkemään hulppeita maisemia sekä tutustumaan Australian ei-niin-romanttiseen vankihistoriaan. Parasta oli nähdä Vili Vilperistä tuttuja eläimiä koaloista nokkasiileihin ja vompatteihin. Myös muutama Tasmanian tuholainen tuli bongattua.

Siirryt vahvistukseksemme toisesta viestintätoimistosta. Onko mikään yllättänyt sinua Drumissa ensimmäisten viikkojen aikana?
Hienoin yllätys on ollut toimiston eteisen pallotuoli: jokaisessa officessa pitäisi olla sellainen! Näin muutaman viikon rumpalikokemuksella kaikki on vielä aika uutta, mutta onneksi peruskonsulttityö, jos niin voi asian määritellä, on tuttua. Kuten edellisessä työpaikassanikin, keskityn Drumissa yhteiskunnallisiin asiakkuuksiin. Uudet asiakkaat vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta, olen innoissani!

Millaisten asioiden tiimoilta puoleesi voi kääntyä?
Kokemusta löytyy kokonaisvaltaisesta viestinnästä aina strategiapuolelta luovaan ideointiin ja erilaisiin käytännön toimenpiteisiin, kuten sisällöntuotantoon ja someen. Vaikka kenellekään ei kriisejä toivo, niihin varautuminen ja niiden hoitaminen on myös ydinosaamistani.

 

Vilja Vehkaoja on entinen uutistoimittaja, joka on tehnyt benjihypyn viestinnän maailmaan. Sisällöntuottajana työskentelevä Vilja on parantumaton esteetikko, joka rakastaa sanojen ja intensiivisten keskustelujen lisäksi kauniita kuvia sekä kekseliästä muotoilua.

Vilja, miltä sisällöntuottajan työ viestintätoimistossa on tuntunut lähes 20 vuoden toimittajan uran jälkeen?
Siirtyminen uutisjournalistin saappaista tänne viestinnän ”pimeälle puolelle” on tuntunut tosi luontevalta. Vaikka olen ytimeltäni journalisti, tavoitteellinen viestintä on minulle hyvin tuttua bloggaamisen parista. On myös ilo tuoda viestintätoimistoon lisää ymmärrystä siitä, millaisia tarpeita tämän päivän toimituksilla on. Kirjoittaminen on suuri rakkauteni, ja viestintätoimistossa saan kirjoittaa monipuolisemmin erilaisia tekstejä ja sisältöjä verrattuna uutistyöhön. Myös kampanjoiden ideointi on villimpää ja hauskempaa kuin uutistyössä. Yllättävää on ollut se, että Drum on tuntunut toiselta kodilta heti ensimmäisestä viikosta alkaen – huikean viihtyisä työyhteisö!

Millaisten asioiden tiimoilta puoleesi voi kääntyä?
Puoleeni kannattaa kääntyä, jos pohdit uutisvinkkiä, haluat tehdä tiedotteen tai pohtia, mikä näkökulma tai asia asiakkaan olisi hyvä saada näkyviin mediassa ja miten se tehdään. Olen myös haka etsimään uutisia pitkistä raporteista sekä tutkimuksista, ja minusta on auttajaksi, kun tarvitset laadukasta tekstiä tai haluat omalle tekstillesi taitavan oikolukijan. Mediaviestinnän lisäksi vaikuttajaviestintäänkin liittyvät asiat ovat hallussa.

Vapaa-ajalla kirjoitat Muotoseikka-nimistä sisustusblogia. Miten päädyit bloggaajaksi?
Aloitin bloggaamisen luodakseni kanavan, jossa kirjoittaa vapaammin kuin uutistyössä ja puhaltaakseni myös uutta puhtia pitkäaikaiseen valokuvausharrastukseeni. Bloggaaminen on minulle nykyään henkireikä siksi, että kiireisen arjen keskellä saan hyvän syyn pysähtyä estetiikan äärelle.

 

Jarkko Louhelainen on Turun kauppakorkeakoulusta valmistunut KTM, syntyjään hämäläinen ja kitaraa soittava tuore rumpali. Yhteiskunnallisista aiheista innostuvan luovan projektipäällikön sydäntä lähellä ovat erityisesti videotuotannot.

Siirryit vahvistukseksemme markkinointitoimistosta. Onko mikään yllättänyt sinua ensimmäisten Drum-viikkojen aikana, Jarkko?
Ehkäpä eniten on yllättänyt monipuolisuus: kollegoiden osaaminen on todella laajaa ja asiakkaita sekä toimenpiteitä on laidasta laitaan. Hyvältä vaikuttaa siis!

Millaisten asioiden tiimoilta puoleesi voi kääntyä?
Puoleeni voi kääntyä monissakin asioissa. Kollegoille voin antaa terveisinä, että projektien suunnittelu ja läpivienti ovat vahvuuksiani, joten erityisesti niiden tiimoilta kannattaa tulla nykäisemään hihasta. Olen toiminut monenlaisten toimijoiden kanssa, ja oikeastaan kaikki asiakkaat toimialasta ja fokusalueesta riippumatta kiinnostavat. Eniten pystyn kuitenkin auttamaan projektinhallinnassa, markkinoinnin suunnittelussa, somessa, tuoteviestinnässä, konseptoinnissa ja videotuotannoissa.

Millaisia projekteja sinulla on meneillään vapaa-ajallasi?
Vapaa-aikaani kuuluvat olennaisesti videoprojektit, oman musiikin tekeminen ja monesta muusta audiovisuaalisesta karkista nauttiminen sekä sen tuottaminen. Kaikenlaista luovaa syntyy ollessani kameran takana ja editointipöydän ääressä. Musiikkia teen pääasiassa kitaran ja syntikan äärellä, ja tyylilajit saattavat vaihdella paljonkin. Vapaa-ajan projektini ylläpitävät luovuuttani ja innostavat kokeilemaan uutta myös töissä.

 

Muihin rumpaleihin voit tutustua täällä. Jos olet kiinnostunut töistä Drumissa, kurkkaa tänne.