Tuloksia ja tulevaisuustietoa – tutustu Reetaan ja Elinaan
Rumpalit

Tuloksia ja tulevaisuustietoa – tutustu Reetaan ja Elinaan

25.11.19
Loppuvuoden aikana Drumissa toivotettiin tervetulleiksi neljä perhevapailta palannutta rumpalia. Aikaisemmin syksyllä esittelimme heistä viestintäkonsulttimme Annamarin ja Kirsin, ja nyt itsensä ja toisensa esittelevät asiakkuusjohtajamme Reeta sekä projektijohtajamme Elina.

Asiakkuusjohtaja Reeta Kaivola on parhaimmillaan yritysviestinnässä ja markkinointiviestinnällisten kokonaisuuksien suunnittelussa. Erityisen lähellä tämän Drumin kasvatin sydäntä on vastuullisuusviestintä. Vapaalla Reeta suuntaa metsään, kasvimaalle tai taaperoikäisen tyttärensä mielikuvitusmaailmaan.

Toimistolla sinut tunnetaan yhtenä kokeneimmista drumilaisista. Miksi olet viihtynyt Drumissa, Reeta?
Drumin kulttuurissa on ensimmäisestä päivästä alkaen yhdistynyt kunnianhimoinen tekemisen meininki ja perhemäinen tunnelma kollegojen välillä. Drumin mukana kasvaminen yhä haastavampiin ja mielenkiintoisempiin tehtäviin vie mukanaan joka ikinen päivä. Palattuani perhevapaalta taisin puolentoista viikon jälkeen sanoa työkaverille: ”Nyt minusta tuntuu, että olen jälleen kotona – tai siis tietysti töissä – mutta jälleen omassa elementissäni viestinnän ja asiakkaiden parissa.”

Mitä teet töissä kaikkein mieluiten, ja millaisissa asioissa sinulta kannattaa kysyä neuvoa töiden ulkopuolella?
Mieluiten ideoin yhdessä kollegojeni kanssa puheenaiheiksi nousevia konsepteja, joista voi tehdä myös puhuttelevaa mainontaa. Työasioiden ulkopuolella annan mielelläni vinkkejä vaatteiden kierrättämiseen, korjaamiseen tai jopa niiden tekemiseen – suhtaudun suorastaan intohimoisesti siihen, miten voisimme siirtyä massaostamisesta pukineidemme arvostamiseen.


Elina Mattila
on niin kaupallisia kuin yhteiskunnallisia viestintäkokonaisuuksia yli 10 vuotta viestintätoimistoissa pyörittänyt projektijohtaja. Elina on aina uudesta innostuva tulevaisuusviestinnän asiantuntija, joka metsästää jatkuvasti ilmiöitä, trendejä ja poikkeamia totutusta. Vapaa-aikanaan Elina puuhaa kahden pienen lapsensa kanssa, ja iltamyöhään Elinan löytää usein kuntosalilta tai porrastreeneistä.

Mitä teet töissä kaikkein mieluiten, ja millaisissa asioissa sinulta kannattaa kysyä neuvoa töiden ulkopuolella, Elina?
Töissä ratkon mielelläni asiakkaiden kimurantteja ongelmia ja luotsaan heitä kohti haluttuja tuloksia. Erityisen mieluusti autan kaikessa ennakointiin sekä tulevaisuuteen ja sen tutkimiseen liittyvässä. Tulevaisuudentutkimusta olen myös opiskellut Turun yliopistossa ja kaikesta tulevaisuudentutkimukseen liittyvästä puhunkin mielelläni niin töissä kuin vapaalla.

Mitä tulevaisuudentutkimus oikein on, ja miten sitä voi hyödyntää viestinnässä?

Tulevaisuudentutkimus eli futurologia on monitieteinen tiedonala, jonka tehtävä on hahmottaa vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä eli mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia. Vaikka tulevaisuutta ei voi ennustaa, sen muotoutumiseen voi vaikuttaa, sillä kaikki valintamme vaikuttavat tulevaan. Elämme aikaa, jossa tutkittua tietoa ja fiksuja asiantuntijoita on paljon, mutta niin on myös raflaavia valeuutisia, trolleja ja hämmentäviä somekohuja. Viestinnän kasvava tehtävä on tunnistaa ristiriitoja, sanoittaa yhteiskunnallista muutosta ja järkeistää viestien keskeltä olennaiset pointit esiin.


Usein tutun työkaverin osaaminen on helpompi nähdä selkeämmin kuin omansa. Siksi pyysimme Reetaa ja Elinaa myös esittelemään toisensa.

Reeta: Elina on kokenut ja intohimoisesti työhönsä suhtautuva ammattilainen, jonka puoleen kannattaa kääntyä erityisesti silloin, kun kaipaa tuloksellista viestintää tai ennakointiin liittyvää inspiraatiota. Lisäksi Elina on kävelevä detalji- ja knoppitiedon varasto: Jos et tiedä jotain, kysy ensin Elinalta ja vasta sitten Googlelta.

Elina: Reeta hoitaa isot ja vaativat projektit upeasti maaliin viilipyttymäisellä, aina skarpilla otteella. Hän on rohkea, sanoo asiat suoraan ja näkee strategiset mahdollisuudet kirkkaasti. Reeta on myös yksi pitkäaikaisimpia työkavereitani Drumissa, ja onkin mahtavaa päästä taas tekemään töitä yhdessä.

 

Muihin rumpaleihin voit tutustua täällä. Jos olet kiinnostunut töistä Drumissa, kurkkaa tänne.