Uusia työkavereita talossa: esittelyssä Reeta, Laura ja Peetu
Rumpalit

Uusia työkavereita talossa: esittelyssä Reeta, Laura ja Peetu

08.02.18
Vuosi käynnistyi Drumissa mallikkaasti, kun viestintäkonsultit Laura ja Reeta sekä suunnittelija Peetu liittyivät rumpalien joukkoon tammikuussa. Lue, mistä kolmikko tunnetaan vuoden lopussa!

Laura Tötterman on yritysviestinnästä toimistomaailmaan hypännyt viestijä. Viime vuodet hän on viihtynyt suomalaisten rakastamien brändien parissa Fazerilla ja Hartwallilla ja niiden välissä ehtinyt kiertää maapallon. Töissä Laura innostuu uusista ilmiöistä ja vaikuttavasta viestinnästä.

Laura, mitä toit mukanasi Drumiin?
Vahvistuksen Team Lauraan – nyt meitä on jo kolme! Mukana tuli myös kymmenen vuoden kokemus yritysviestinnästä, lähinnä ruoka- ja juoma-sektorilta, mutta taustalta löytyy myös yliopistoviestintää ja IT-alaa.

Jakaisitko meille parhaat reissuvinkkisi?
Jos mahdollista, kannattaa ehdottomasti käydä Pääsiäissaarella – Rapa Nui on ihmeellinen saari. Myös retki suola-aavikolle Boliviassa tai Namib-aavikon halki ovat molemmat huikeita elämyksiä. Tärkeimmät reissuvinkkini ovat kuitenkin hyvä rinkka ja matkavakuutus.

Mistä sinut tunnetaan Drumissa loppuvuonna?
Varmasti useista Vespaani liittyvistä tarinoista, herkästä naurusta sekä innostuksestani ruokaan ja juomaan.

 

Reeta Toivanen on ex-toimittaja/-tiedottaja, joka heiluttelee Drumissa teknologia- ja b2b -viestintäkonsultin rumpukapuloita. Hän on koukussa uutisiin, Twitteriin ja minttusuklaaseen. Reetaa inspiroivat uusien asioiden ja taitojen oppiminen, tiede sekä nokkelat ihmiset.

Minkä yhden (tai useamman) asian haluaisit tuoda kotiseuduiltasi Pohjois-Karjalasta tänne Helsinkiin, Reeta?
Kunnolliset karjalanpiirakat! Sellaiset, joista ei edes voi keskustella samana päivänä täällä kaupoista saatavien kanssa. Lisäksi kiireettömyyden. En esimerkiksi ihan ymmärrä tarvetta juosta julkisen liikenteen ajoneuvoihin. Seuraava tulee kuitenkin ihan just. Ja tietenkin rakkauden lumeen. Lumisade ei ole lumi-inferno – sehän on talvisää!

Tärkein asia, jonka opit toimittajavuosinasi ulkomailla?
Toimittajan homma on universaali. Maiden välillä voi olla eroja esimerkiksi lainsäädännössä tai journalistien itsesääntelyssä, mutta työstään, vastuistaan ja velvollisuuksistaan toimittajat ajattelevat hyvin pitkälti samansuuntaisesti. Konkreettisin toimittajan työssä oppimani asia on kuitenkin ihmisten lukeminen niin, että haastateltava rentoutuu. On ihan eri asia haastatella Yhdysvaltain kongressin edustajaa kuin esimerkiksi artistia musiikkifestareilla. On tiedettävä, kuinka puhutella, mitä voi ylipäätään sanoa ja kuinka kannattaa olla, jotta haastattelusta saa mahdollisimman hyvän ja sujuvan. Jos haastattelu on nihkeä, myös sen pohjalta jutun kirjoittaminen on vaikeampaa.

Mistä sinut tunnetaan Drumissa loppuvuonna?
Murteesta. Mie sanon ”mie” ja ”sie”, enkä niistä luovu.

 

Drumissa suunnittelijana työskentelevä Peetu Heikkinen tituleeraa itseään ikämies-skeittaajaksi, vaikka ikää häneltä löytyy vasta karvan alle 30 vuotta. Tämä mainostoimistotaustainen nuori mies on aiemmin työskennellyt mm. copywriterina ja sosiaalisen median suunnittelijana. Vapaa-ajalla Peetun voi bongata useimmiten joko kulttuuririentojen parista tai jalkapallokatsomosta.

Peetu, mikä on mielestäsi tällä hetkellä kiinnostavinta sosiaalisessa mediassa?
Facebookin algoritmin muutokset: luonteva peliliike Facebookilta, joka pitää nähdä ehdottomasti mahdollisuutena. Lisäksi LinkedInin ”broetryt” kiinnostavat huumorimielessä.

Mitä kulttuuririentoja voisit suositella lähiaikoina?
Odotan kovasti Amos Rex -taidemuseon avautumista. Museokortista pitäisi muutenkin tehdä kansalaisoikeus – suosittelen kaikille lämpimästi.

Mistä sinut tunnetaan Drumissa loppuvuonna?
Loputtomasta knoppitietovarastostani.

 

Tutustu muihinkin rumpaleihin täällä. Jos olet kiinnostunut töistä Drumissa, klikkaa tänne.