Viestinnän opiskelijat yrityssafarilla Drumissa
Toimistohommia

Viestinnän opiskelijat yrityssafarilla Drumissa

10.10.16
Yrityssafari on Helsingin yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestön harjoitteluohjelma, jonka kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan viestintätoimistojen arkeen. Syksyn 2016 yritysssafari toi Drumiin kolme harjoittelijaa.

Vau, mikä viikko takana! Me, Emma, Enna ja Janina pääsimme tutustumaan työhön Drumilla yrityssafarin merkeissä. Tässä hieman kokemuksiamme.

Yrityssafari on Helsingin yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestön, Media ry:n, järjestämä ”tet-harjoittelu”, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan viestintätoimistojen arkeen. Viikko safarilla saattaa sisältää muun muassa omia projektitehtäviä sekä viestintäkonsulttien työn seuraamista. Tärkeintä on päästä jututtamaan alan ihmisiä ja saamaan arvokkaita vinkkejä.

Oma viikkomme alkoi jännittyneissä merkeissä, sillä kenelläkään ei ollut kokemusta töistä viestintätoimistoissa. Yliopistoakin on takana vasta reilu kuukausi! Jännitys osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä meidät otettiin todella mukavasti vastaan koko porukan toimesta. Tapasimme mahtavat ohjaajamme Saaran ja Antin, jotka aamupalaverin jälkeen kertoivat, että meille on loppupäiväksi varattu puolen tunnin haastatteluja, joiden aikana tutustumme tarkemmin Drumin tarjoamiin palveluihin. Suoraan asiaan siis! Kuulimme muun muassa strategisesta viestinnästä, koulutuksista, ajatusjohtajuudesta ja mediaviestinnästä.

Opeille tuli käyttöä pian. Saimme keskiviikkona odotetun briefin ja aloimme suunnitella omaa kampanjaa kevään jäätelöuutuuksille. Parasta! First things first, suunnitteleminen alkoi tietenkin tuotteiden maistelulla. Sitten ideoimaan: mitä tehdään, miksi tehdään, miten tehdään? Suunnitteleminen jatkui pitkin viikkoa, fiilisten vaihdellen vuorotellen kuplivasta innostuksesta totaaliseen pakokauhuun. Ei sentään, mutta toimiston seinällä ollut teksti kolahti kyllä meihin kaikkiin:

Creative process:
1. This is awesome.
2. This is tricky.
3. This is shit.
4. I am shit.
5. This might be ok.
6. This is awesome.

Pääsimme tekemään Drumilla kuitenkin paljon muutakin. Perinteisen mediaseurannan lisäksi teimme muun muassa tuotejakelulistoja. Mukavaa tekemistä tarjosi myös Drumin sosiaalisten medioiden päivittäminen. Käykäähän kurkkaamassa kuvia Instagramista!

Perjantaina pääsimme viimein esittelemään projektimme koko toimiston väelle. Oli hauskaa huomata, miten lähtöidea oli viikon aikana muuttunut lähes kokonaan ja kuinka paljon yksinkertaisen konseptin taustalla on oikeasti työtä. Ajoittaisista vastoinkäymisistä huolimatta esitys saatiin kasaan (joskin viimeisillä minuuteilla) ja ollaan kaikki tosi tyytyväisiä lopputulokseen.

Kokonaisuudessaan yrityssafari Drumilla oli mahtava kokemus, jota pystymme ammentamaan opinnoissamme aivan takuulla. Oli hienoa huomata, kuinka meille annettiin vastuuta ja kuinka ideoitamme arvostettiin. Pääsimme viikon aikana hyvin osaksi ”rumpalijengiä”, ja työtehtävien lisäksi viikosta jääkin ehdottomasti mieleen keskustelut työntekijöiden kanssa, joilta saimme paljon vinkkejä ja inspiraatiota. 

Kiitos vielä tästä mahdollisuudesta niin rakkaalle ainejärjestöllemme, kuin koko Drumin jengille! Erityiskiitos myös Antille ja Saaralle: ohjauksenne, neuvonne ja tukenne oli todella arvokasta.

Toivottavasti nähdään vielä!