Hyppää sisältöön

LIIKENNETURVA — Viestintä

Drum valmensi Liikenne­turvan asiantuntijat kirjoittamaan sujuvasti

Liikenneturvalla työskentelee kymmeniä asiantuntijoita, joiden työnkuvaan kuuluu laatia erilaisia tekstisisältöjä blogiteksteistä tiedotteisiin. Drum tarjosi yhteensä neljässä valmennuksessa noin 30 asiantuntijalle aineksia hyvän asiatekstin kirjoittamiseen ja innosti, kannusti ja rohkaisi heitä tarttumaan kynään entistä napakammin. Valmennuksesta vastasivat Drumin kokeneet ja toimittajataustaiset konsultit.


Tieto ymmärrettävässä paketissa

Liikenneturvalaiset ovat oman alansa rautaisia ammattilaisia, joiden pitää tuottaa kirjallista informaatiota eri sidosryhmille. Liikenneturvan uutisia, tiedotteita ja blogeja lukevat niin kansalaiset, media kuin liikenneturvallisuustyön ammattilaisetkin.

Käsiteltävät asiat ovat usein monimutkaisia, sillä esimerkiksi lakitekstin kiemuroista pitää pystyä kaivamaan olennaiset asiat esiin. Tekstin pitää olla selkeää ja ymmärrettävää. 


Konkreettiset harjoitteet avuksi

Asiantuntijat jaettiin neljään eri valmennusryhmään. Niissä käytiin läpi asiatekstin ja uutiskirjoittamisen perusteita aina lukijaymmärryksestä ja otsikoinnista saavutettavuusvaatimuksiin. 

Tämän jälkeen osallistujat pääsivät testaamaan opittua tietoa konkreettisilla harjoituksilla. Drumin valmentajien johdolla liikenneturvalaiset hioivat esimerkkitekstien lauserakenteita, otsikointia, aloitusta, rakennetta ja sitaatteja. Moni osallistuja innostui ensi kertaa tekstieditoinnista ja löysi sisältään pienen toimitussihteerin.


Valmennus meni nappiin

Osallistujat arvioivat valmennuksen keskiarvoksi 4,53/5. Valmennus koettiin hyödylliseksi ja sen nähtiin vastaavan erittäin hyvin omia tarpeita ja työnkuvaa. 

Kiitosta keräsivät etenkin selkeät esimerkit ja käytännön harjoitukset sekä valmennuksen interaktiivisuus. Drumin valmentajat koettiin ammattitaitoisiksi ja kokeneiksi sekä valmennuksen teorian ja käytännön yhdistelmä hyväksi.


Tämä oli hyvä herättely omaan työhön, joka antoi heti eväitä toimia uudella tavalla – kiitos Drum! Meillä moni asiantuntija yllättyi, miten hyödyllinen valmennus oli. Olemme pystyneet hyödyntämään valmennuksen oppeja käytännön työssä.”

Liikenneturvan viestintäpäällikkö Kaisa Hara

Mari Kuusinen
Johtava viestintäkonsultti
+358 40 196 4374

Katso seuraavaksi

  • Viestintä

Hyvantekijät – Drum suunnitteli Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen työnantajakuvan

  • Kampanja — 
  • Viestintä

Eläköön Reissumiesten erilaisuus

TOMRA R1
  • Viestintä

Pullonpalautusautomaatti, jolle annetaan lempinimiä

  • Viestintä

Uniikista omistusrakenteesta kilpailuvaltti: tuloksena 75 prosentin kasvu

Haku