Hyppää sisältöön

Uutinen — 5.10.2023

Drumilta kaksi viestintätyötä Finnish Comms Awards -finaaliin

Marraskuussa Finnish Comms Awards -finaalissa palkitaan jälleen vuoden parhaita viestintätöitä. Drumin työt Helenin sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa ylsivät ehdokkaiksi yli sadan hakemuksen joukosta.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Hyvantekijät-työnantajakuvatyö nousi ehdokkaaksi sisäisen yritys- ja yhteisöviestinnän kategoriassa ja Helenin energiakasvatustyön ja lastenkirjan lanseeraus kategoriassa lanseeraus tai repäisy.

Hyvantekijät sitouttaa ja houkuttaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue aloitti toimintansa vuoden 2023 alussa. Muutostilanteessa haluttiin luoda henkilöstöä osallistamalla vahva työnantajakuva, joka sitouttaisi nykyiset työntekijät ja houkuttelisi uusia. Tavoitteena oli luoda iloa, innostusta ja ylpeyttä huokuvaa viestintää. Katse käännettiin tulevan hyvinvointialueen, VAKEn, työntekijöihin, joista tehtiin työnantajakuvatyön sankareita.

Brändi on herättänyt kiinnostusta työnhakijoiden keskuudessa. Hakijamäärä tuplaantui nopeasti ja on ollut nousujohteinen koko vuoden. Avoimiin sotealan työpaikkoihin on saatu keskimäärin 7 työhakemusta per ilmoitus. Tämä on suuri luku alalle, joka kärsii valtavasta työvoimapulasta.

Helenin energiakasvatustyö näkyi otsikoissa, kodeissa ja kouluissa

Energiayhtiö Helen halusi tuoda esille pitkäaikaista energiakasvatustyötään ja tehdä lapsille, heidän vanhemmilleen ja opettajilleen innostavia materiaaleja sekä uusia tapoja oppia energiasta ja energiamurroksesta. Syntyi moniosainen lanseerauskampanja, joka toi energiakasvatuksen paitsi otsikoihin myös koteihin ja kouluihin.

Kampanja tavoitti kohderyhmät hyvin. Mediaviestintä saavutti miljoonien suomalaisten huomion, ja vuoden suurimmissa kirjajulkkareissa vieraili 1800 ihmistä oppimassa energiasta leikin kautta. Oppimateriaalit nousivat Subjectaid-palvelun tilatuimpien joukkoon ja Minecraft-pelihaasteen paikat täyttyivät nopeasti. Monipuolinen kampanja vahvisti Helenin positiivista brändimielikuvaa ja puhutteli kohderyhmää.

Finnish Comms Awards -voittajia jännitetään palkintogaalassa 16.11.

Jenni Jääskeläinen
Viestintäkonsultti
+358 40 500 6406

Pysy kuulolla

Tilaa Drumin uutiskirje ja saat tuoreimmat uutiset
ensimmäisten joukossa.


Haku