Hyppää sisältöön

Uutinen — 13.9.2021

Kaikkien kanavien mediakonkari – tutustu johtavaan viestintäkonsulttiimme Jussi Eroseen

Jussi Eronen aloitti työt johtavana viestintäkonsulttina elokuun alussa. Drumiin hänet veti halu löytää samaan maaliin pelaava, ketterä ja hyvähenkinen tiimi. Pitkään journalistin näkökulmasta organisaatioita tarkastelleena hän odottaa mielenkiinnolla, miltä työ viestintätoimistossa näyttää. Poliittisen historian VTM innostuu, kun projektilla on merkitystä, idea on oivaltava ja tarina kiehtova. Vapaalla hänet löytää metsäpolulta, ladulta tai pikkubussin ratista kuljettamassa junioreita hiihtokilpailuihin.

Hei Jussi! Mikä sai sinut hyppäämään toimittajasta viestintäkonsultiksi?

Olen työskennellyt 1990-luvun puolivälistä asti mediassa sekä toimittajana, tuottajana että päällikkönä. Halusin laajentaa ammattitaitoani ja kokea työnantajana myös jonkun muun toimijan kuin mediatalon. Olen uteliaana kolkutellut ovia mikrofonin kanssa, mutta nyt voin kurkistaa myös oven taakse.

Millaista osaamista tuot Drumiin?

Olen koko urani ajan tehnyt tärkeästä kiinnostavaa. Tunnen sekä uutis- että aikakausmedian toimintatavat ja toimijat, lisäksi muut yhteiskunnalliset verkostoni ovat laajat. Pyrin tuomaan strategista ajattelua, jossa tehtävät asiat asettuvat isoon kokonaiskuvaan.

Mikä viestinnässä kiinnostaa sinua juuri nyt?

Yhteiskunnallisessa viestinnässä pitää olla koko ajan tuntosarvet pystyssä. Mikä puhuttelee juuri nyt? Sukupolvien välisen kuilun ylittäminen kiinnostaa. Vanhemmat uskovat vielä radiouutisiin, mutta nuoremmat katsovat TikTokissa kebabyrittäjää, joka on rakentanut itsestään median nollabudjetilla.

Mitä teet töissä kaikkein mieluiten?

Nyt perehdyn Drumin monipuoliseen toimintaan kynä sauhuten! Esimerkiksi asiakkaiden johdon sparraus on jo vauhdissa. Pitkän etätyövaiheen jälkeen teen ainakin mielelläni välillä lähitöitä, joissa voi kuulla työkaverin askeleet kahvikoneelle ja käydä jopa kaupungilla lounaalla.

Entä millaisista asioista sinulta kannattaa kysyä neuvoa töiden ulkopuolella?

Osaan kohtuullisesti vuosiluvut ja aikajanat, olipa kyse Pähkinäsaaren rauhasta, WinCapita-pyramidihuijauksen paljastumisesta tai siitä, minä vuonna Kuopiosta oli kolme joukkuetta jalkapallon SM-sarjassa. Olen myös aika taitava puhdistamaan liisteriä suksien pohjista.

Uutinen
Jussi Eronen
Johtava viestintäkonsultti
+358 40 540 3337

Pysy kuulolla

Tilaa Drumin uutiskirje ja saat tuoreimmat uutiset
ensimmäisten joukossa.


Haku