Hyppää sisältöön

Blogi — 31.1.2022

Pandemian paineesta kuoriutui vuoden toimisto

Työhyvinvointi

Kun Drum valittiin lokakuussa vuoden viestintätoimistoksi Finnish Comms Awards 2021 -gaalassa, perusteluna oli ennen kaikkea se, että päätimme pandemia-aikana panostaa omaan henkilöstöömme. Vaikka emme suinkaan aina ole olleet työhyvinvoinnin mallioppilaita, olemme tehneet parhaamme mukaan töitä sen eteen, että meillä olisi hyvä olla töissä.  

Pari vuotta sitten pandemia pöyhäisi maailmankirjat kerralla sekaisin. Miten tästä kaikesta voi selvitä, mietti moni, kun lukkiuduimme koteihimme, teimme töitä eristäytyneinä ja pelkäsimme, tarttuuko pahimmillaan tappava tauti lähipiiriin. Tuntui turvattomalta.

Omassa työyhteisössämme epävarmuutta lisäsi se, että koronakurjimuksen alkuvaiheessa pidimme Drumin historian ensimmäiset yt-neuvottelut. Johtamisen näkökulmasta pyrimme toimimaan vastuullisesti ja turvaamaan tulevaisuuttamme hämmentävässä tilanteessa. Kesti tovi, että ymmärsimme, millaisen jäljen yt-prosessi ja viidelle kuukaudelle ajoittuneet lomautukset olivat jättäneet porukkaamme.

Hyvinvointimittarit pakkasella

Asiakastyö alkoi elpyä lähes normaaliksi, mutta työhyvinvointikyselymme tulokset näyttivät punaista. Luottamus oli lähtenyt rapautumaan palanen kerrallaan – luottamus oman työpaikan tulevaisuuteen, yrityksen johtoon, työyhteisöön ja työkavereihin. Siinä samalla ehkä myös luottamus omaan itseen.

Halusimme, että ihmisillä olisi edelleen hyvä olla töissä Drumissa. Päätimme panostaa erityisellä intensiteetillä henkilöstön hyvinvointiin ja tiivistää turvaverkkoa – keskustella avoimesti, uudistaa rakenteita ja kulttuuria. Halusimme palauttaa luottamuksen ja työnilon. Päätimme, että tästä selvitään.

Kohti parempaa mieltä

Mitä päätimme tehdä? Tartuimme muun muassa näihin keinoihin:

  • Nimesimme työhyvinvointivastaavan ja perustimme neljän hengen työhyvinvointiryhmän.
  • Perustimme keskustelukanavan, jossa annetaan hyvinvointivinkkejä ja -haasteita.
  • Ryhdyimme mittaamaan työfiilistä kuukausittaisella kyselyllä, jonka tulokset myös puramme yhdessä.
  • Kehitimme toimintamallin, jolla esihenkilöt seuraavat henkilökohtaista kuormitusta kerran viikossa. Lisäksi aloitimme hyvinvoinnin kehityskeskustelut.
  • Kehitämme palautekulttuuria, mikä myös osaltaan kehittää työyhteisömme hyvinvointia.
  • Virittelimme aktiviteetteja etäviihtymiseen ajatuksella, että jokainen löytäisi tavan olla yhteydessä kollegoihin muutenkin kuin työasioissa. Esimerkiksi etälounaat, etäbingot, tietovisat, säännölliset yhteiset kahvitauot, jumppakerho ja jopa koiranpentuterapia Drumin omassa Pentulivessä todettiin toimiviksi.

Kiitoksena saimme Mieli ry:n Hyvän mielen työpaikka -merkin ensimmäisenä ja oletettavasti vielä ainoana viestintätoimistona. Se on tunnustus paremman työelämän puolesta ponnistelevalle työyhteisölle.

Työ on töissä tärkeintä

Työhyvinvoinninkin kannalta lopulta merkityksellisintä on kuitenkin itse työ. Sellainen työ, joka motivoi, jossa on sopivasti haasteita ja jossa näkee myös itselle tulevaisuutta. Sellainen työ, joka on juuri itselle sopiva, omiin vahvuuksiin perustuva ja jossa voi terveellä kunnianhimolla saada aikaan tuloksia ja onnistumisia. Aiempaa perusteellisemman kehityskeskusteluprosessin avulla pyrimme avaamaan kunkin oman työn merkitystä ja roolia siinä, mitä Drumissa yhdessä päivittäin teemme ja tavoittelemme.

Muuttuiko mikään? Työfiilismittarimme alkaa osoittaa parempaan suuntaan. Olemme myös koko työyhteisönä oppineet paljon siitä, mitä voimme tehdä helpottaaksemme omaa tai työkaverin työssä jaksamista. Drumille ominainen välittämisen kulttuuri on osoittanut voimansa, sillä monesti suurin huoli oli, miten työkaveri jaksaa. Opimme, että työhyvinvointi on meidän jokaisen asia ja ihan joka päivä.

Tavoitteemme ei ole olla täydellinen. Teemme edelleen töitä sen eteen, että meillä olisi työyhteisö, jossa kaikilla olisi hyvä olla töissä. Sillä tavalla meistä tuli Vuoden viestintätoimisto 2021.

Maija Tommila
Toimitusjohtaja, partneri

Pysy kuulolla

Tilaa Drumin uutiskirje ja saat tuoreimmat uutiset
ensimmäisten joukossa.


Haku