Hyppää sisältöön

AIVOSÄÄTIÖ — Kampanja

Drum uudisti Aivosäätiön varain­hankinnan konseptin

Aivosäätiö rakentaa tulevaisuuden Suomea, jossa yhä harvempi joutuu kärsimään aivojen ja hermoston sairauksista. Aivosäätiö edistää aivotutkimusta lahjoitusvaroin. Lisäksi se lisää ymmärrystä aivojen terveydestä, sairauksista ja tutkimuksesta yhteistyössä eri alojen tutkijoiden kanssa. Drum suunnitteli säätiölle 2021 uuden konseptin varainhankintaan ja toteutti kaksi kampanjaa konseptin pohjalta.


Kaksi keräys­kohdetta – yksi konsepti

Aivojen ja hermoston toimintaa ei vielä tunneta riittävän hyvin. Siksi aivosairaudetkin ovat monimuotoisia: joltain hajoaa mieli, toinen kadottaa muistinsa ja kolmannelta menee liikuntakyky.

Aivosairaudet ovat hyvin yleisiä ja koskettavat todennäköisesti meitä kaikkia – joko itseämme tai lähipiiriämme jossain vaiheessa elämää. Lisäksi ne ovat kaikista kallein kansantautimme. Lahjoittamalla Aivosäätiölle voi siis auttaa paitsi aivotutkimusta, hyvin todennäköisesti myös itseään. Vuonna 2021 Aivosäätiö siirtyi kahden vuosittaisen päävarainhankintakampanjan malliin. Kampanjateemoina olivat lastenpsykiatria sekä Alzheimerin tauti ja muut muistisairaudet. Drum suunnitteli kampanjoille uuden pääkonseptin sekä kampanjakokonaisuudet.


Penni ajatuksistasi – tee elämäsi lahjoitus

Suunnittelun lähtökohtana olivat Aivosäätiön arvot: vastuullisuus, asiantuntemus ja keskinäinen kunnioitus. Lisäksi suunnittelussa huomioitiin kaksi toisistaan poikkeavaa keräyskohdetta, joilla on osin eri kohderyhmät.

Penni ajatuksistasi – tee elämäsi lahjoitus -konseptinimessä ja sitä seuraavassa sloganissa kiteytyvät sekä lahjoittamisen päämäärä ja lahjoittaminen tekona. Konsepti on samaan aikaan taktinen ja kertoo pääviestin.

Ensimmäisen kerran konsepti näki päivänvalon keväällä 2021, kun Aivosäätiö keräsi varoja lastenpsykiatrian tutkimukseen. Samaa konseptia hyödynnettiin myös syksyllä 2021, tällä kertaa Alzheimerin taudin tutkimuksen varainhankinnassa. Drum suunnitteli ja tuotti yhdessä tuotantoyhtiö Hallan kanssa kumpaankin kampanjaan videot sekä vastasi niiden levityksestä sosiaalisessa mediassa ja televisiossa Ylen yleishyödyllisenä tietoiskuna.Laaja näkyvyys kustannus­tehokkaasti

Kumpikin kampanja ja video sai somessa reilusti katselukertoja. Pääkanaviksi valittiin kohderyhmien mukaisesti Facebook ja Instagram. Kampanjat tavoittivat siellä yhteensä yli 395 000 henkilöä. Näyttökertoja kertyi yli 1,3 miljoonaa.

Mainonta oli kummassakin kanavassa kustannustehokasta. Potentiaalisia lahjoittajia saatiin ohjattua Aivosäätiön verkkosivuille tutustumaan aiheeseen ja lahjoittamaan.

Videot keräsivät Ylen yleishyödyllisinä tietoiskuina yhteensä noin reilut kaksi miljoonaa silmäparia.

2 milj.

kontaktia TV:ssä

395 000 +

tavoittavuus somessa

1,3 milj.

näyttökertaa somessaMari Kuusinen
Johtava viestintäkonsultti
+358 40 196 4374

Katso seuraavaksi

  • Kampanja

Miltä ADHD tuntuu?

  • Kampanja — 
  • Viestintä

Rinnekodin rekrytointikampanja tavoitti sote-alan osaajat

Haku