Drum uudisti maa- ja metsätalousministeriön ilmeen
case

Drum uudisti maa- ja metsätalousministeriön ilmeen

Asiakas Maa- ja metsätalousministeriö
Kategoria
Drum suunnitteli maa- ja metsätalousministeriölle uuden ilmeen, joka kuvastaa modernilla tavalla ministeriön monimuotoisuutta. Ilmeuudistuksella päivitettiin ministeriön tunnus ja graafinen ilme, ja samalla syntyi myös ministeriön monipuolista toimialaa esittelevä brändivideo.

Uuden tunnuksen ja koko visuaalisen ilmeen idea sai alkunsa topografiasta ja maanpinnan muodoista. Siihen voidaan liittää myös ajatus erilaisista pinnoista ja kerroksellisuudesta. Ilme ja sen sovellukset heijastelevat myös ministeriön monipuolista toimialaa. Tunnuksen väreissä voi nähdä Suomen metsät, pellot ja järvet.

Yhtenä tunnuksen suunnittelua ohjanneena lähtökohtana oli kaikkia ministeriöitä yhdistävän leijonatunnuksen mukaan ottaminen.

Tunnus ja ilme suunniteltiin mahdollisimman monikäyttöisiksi ja myös digitaalisessa ympäristössä toimiviksi. Tunnus on animoitu, mikä osaltaan korostaa sen elävyyttä.

Ilmeuudistuksen yhteydessä myös ministeriön kuvamaailma uusittiin: kuviin haluttiin viitteitä siihen, miten monipuolisesti maa- ja metsätalousministeriön toimiala näkyy ja vaikuttaa ihmisten arjessa.

– Ilmeuudistuksessa tavoiteltiin selvää muutosta ja irtiottoa aikaisempaan. Tahdoimme uudistaa maa- ja metsätalousministeriön mielikuvaa paremmin toimintamme moninaisuutta vastaavaksi. Uusi ilme on otettu todella positiivisesti vastaan niin ministeriössä kuin sen ulkopuolella, sanoo ministeriön viestintäjohtaja Janne Impiö.

Kristiina

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Kristiina Heikkonen

Puh. +358 44 050 6005

kristiina.heikkonen@drum.fi

Millaista referenssiä etsit?

Olemme koonneet nettiin vain muutamia esimerkkejä töistämme. Jos haluat kuulla lisää tietyn toimialan tai viestinnän alueen kokemuksestamme, kutsu meidät kylään!